Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Broch, Hermann

  Sorter etter

  Barbara

  171,- 195,-
  I et ikke fullført romanprosjekt fra 1930-årene, satte Broch denne novellen som et midtpunkt. Historiens jeg-person forelsker seg i barnelegen Barbara. Konfliktstoffet bunner i kvinnens samfunnsengasjement som er uforenelig med private lengsler om lykke, famile og egne barn.

  De skyldløse

  218,- 249,-
  Novelleromanen er delt inn i tre epoker: For-historiene (1913), Historiene (1923) og Efter-historiene (1933). Historiene tar for seg Tyskland før første verdenskrig og frem til Hitlers maktovertakelse. Handlingen konsentrerer seg om den passive helten A som leseren følger gjennom de forskjellige novellene.

  Kitsch og kunst

  192,- 219,-
  Begrepet kitsch har stadig oftere dukket opp i de senere års kulturdebatt når det blir snakk om vurdering av kunst. Når man leser Broch i dag må man ha for øye at han er en tidlig kitsch-pioner innenfor kitsch-teorien ved at han alt i 1933 satte kitschen inn i en verdifilosofisk og idehistorisk sammenheng. Brochs essays er i sin kjerne et korrektiv til våre dagers relativistiske postmodernisme. Boka inneholder 3 essays: "Romanens verdensbilde", "Det onde i kunstens verdisystem" og "Noen bemerkninger til kitschproblemet". Etterord ved Sverre Dahl.

  Vergils død

  349,- 398,-
  I denne klassikeren fra 1945, stilles spørsmålstegn ved diktningens betydning i en tid preget av umenneskelighet og kulturell krise. Romanens handling tar utgangspunkt i de siste 18 timene i poeten Vergils liv. Den dødssyke Vergil ankommer Brundisium om bord på den keiserlige flåte. I kontrast til hans ellers beskyttede tilværelse, går ferden gjennom havnens fattigkvarter opp mot Augustus' palass. På sitt dødsleie i palasset betviler Vergil hensikten med sitt liv, og kritiserer verdien av estetisk skjønnhetsorientert diktning - særlig hans eget hovedverk Aeneiden - satt opp i mot virkelighetens brutale etiske utfordringer. Han befaler at Aeneiden skal brennes, men blir, om ikke overbevist om verkets berettigelse, overtalt av sine diktervenner og keiser Augustus selv til å overlate eposet til ettertiden.

  Broch, Hermann