Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Bourdieu, Pierre

  Sorter etter

  Den maskuline dominans

  218,- 249,-
  Boken er en undersøkelse av det mannlige og det kvinnelige, en tilnærming som søker den mannlige dominansens symbolske dimensjon. De dominerte oppfatter dominansen som naturlig. Bourdieu vil vise at det har funnet sted en sosialisering av det biologiske og en biologisering av det sosiale. Har navneregister.

  Distinksjonen

  299,-
  Med utgangspunkt i konkrete eksempler på smak når det gjelder musikk, film og hvordan en innreder sitt eget hjem, behandler boka hvordan smak og behag er forskjellig innen samfunnets klasser og lag.

  Meditasjoner

  288,- 329,-
  Boken er et forsøk på å skape en syntese av de arbeider Bourdieu har gjort gjennom mer enn 40 år, og en slags selvrefleksjon. Har person- og saksregister.

  Symbolsk makt

  299,-
  I disse artiklene avdekker den franske sosiologen Bourdieu tilslørte former for makt og skjult vold, i tolkninger av nære og fjerne fenomener.

  Ungkarsballet

  262,- 299,-
  Forfatteren går i denne boka historisk til verks i sin analyse av ekteskapsskikker og bondelivsstilen. Han dokumenterer hvor stor betydning økonomiske hensyn har ved valg av ektefelle, og den sterke kontrollen den eldre generasjonen har overfor de unge. Det handler om avfolkning av landsbygda, industrialisering i byene, nye livstiler med mere. Har emne- og personregister

  Utkast til en selvanalyse

  262,- 299,-
  Forfatteren har i en rekke bøker utforsket hvordan sosiale forskjeller reproduseres fra generasjon til generasjon. I denne boka gjør han seg selv til gjenstand for refleksjon. Faren var postbud, mens han selv ble professor på det prestisjefylte Collége de France i Paris.

  Viten om viten og refleksivitet

  262,- 299,-
  Boka inneholder en lett bearbeidet versjon av forfatterens avskjedsforelesninger på Collège de France, 2000-2001. Den analyserer begrepet objektivitet innenfor human- og samfunnsvitenskapene. I tillegg tar den for seg skillet mellom god og dårlig forskning, forståelsen av forskning og vitenskapelig arbeid som fag og yrke, skillet mellom naturvitenskap og samfunnsvitenskap, og hvordan forskere kan arbeide for å opprette og styrke sin autonomi i samfunnet. Har litteraturliste og register.

  Bourdieu, Pierre