SosBarnebyer

translation missing: no.pagefly.article.by_author
SosBarnebyer

Sos-Barnebyer - 15.11.2020

La oss sikre barn god omsorg og utdanning

Vi i SOS-Barnebyer er avhengig av samfunnsengasjerte bedrifter som Notabene som støtter vårt arbeid.

SOS-barnebyer er en internasjonal profesjonsorganisasjon med 70 års erfaring i å sikre barn den omsorgen de trenger for å vokse og utvikle seg til å bli selvstendige. Vår målgruppe er barn som har mistet eller lever med stor risiko for å miste omsorg fra familien sin.

Slik jobber vi for å sikre barn god omsorg og utdanning: 

Omsorg i en ny familie
En SOS-familie sørger for at barn som ikke har familie som kan ta seg av dem, får en trygg og stabil oppvekst i en omsorgsfull familie.

SOS-familien
Barn i en SOS-familie vokser opp sammen med biologiske søsken og SOS-søsken og får omsorg fra SOS-foreldre – som kan være mor, far eller par. Boligen de bor i er barnas hjem, og boligen kan ligge rundt en tradisjonell barneby eller i et helt vanlig nabolag. Familien har også sin egen SOS-familieassistent som hjelper til i hverdagen.

Skole
Utdanning er viktig for alle, og det blir lagt stor vekt på at barna skal få god oppfølging med
skolearbeidet, slik at de kan ta igjen eventuell tapt skolegang eller få ekstrahjelp hvis de
trenger det. Både gutter og jenter får de samme mulighetene, og barna blir oppfordret til å få
seg en utdanning de har evner og interesser for, og som det er bruk for i samfunnet slik at de
lettere kan få seg en jobb som voksne.

Vårt samarbeid med Notabene, bidrar til at barn får bedre tilgang til utdanning: Alle barn i SOS-familier får skolegang, samt oppfølging og ekstra hjelp med skolearbeidet. I mange land er barnehage/førskole viktig for videre skolegang, og SOS-barnebyer sørger for at barn fra SOS-familier og lokalsamfunnet får dette tilbudet. Å sørge for et godt og relevant utdanningstilbud er viktig for både barn, familier og lokalsamfunn. Det bedrer de unges mulighet på arbeidsmarkedet, gir inntekt til omsorgspersoner og skaper utvikling lokalt.
Sammen jobber vi for at alle land skal innføre velferdssystemer og barnevernsstrukturer som sørger for at alle barn, også dem som er uten eller i fare for å miste omsorg fra voksne, får skolegang av god kvalitet. Mange steder har SOS-barnebyer forbedret kvaliteten på undervisningen, undervisningsmateriell og skolelokaler. SOS-barnebyer jobber for å få slutt på fysisk avstraffelse i skolen.

Les mer om vårt arbeid her

Støtt barna

Et lite bidrag kan utgjøre en stor forskjell. Du kan legge til summen du ønsker å donere her. Du betaler som vanlig i kassen.

Liquid error: product form must be given a product

Flere blogginnlegg fra notabene

Videohilsen Catherine Isaac | Verden for mine føtter

Videohilsen Catherine Isaac | Verden for mine føtter

Ifølge Catherine selv er Jane Costello-bøkene romantiske komedier, mensIsaac-bøkene tar opp store utfordringer og vanskelige temaer. Nå er hun aktuell med «Verden for mine føtter» og her er en personlig...