Jeg kjøpte boken for ‘sommerpengene’ mine da jeg var 11 år, og leste trilogien 2 ganger i løpet av en regntung sommer.

Ørjan N. Karlsson

Forfatterens sommertips

Ørjan N. Karlsson

Ørjan Nordhus Karlsson er født og oppvokst i Bodø, og bor i dag i Skien. Karlsson debuterte i 2004 med thrilleren Gruve 13 og har et rikt forfatterskap bak seg som omfatter barne- og ungdomsbøker, romaner, thrillere og kriminalromaner. 
Ørjan anses av mange som vår tids thrillerkonge, og han leverer spenningsfylte leseopplevelser av de sjeldne. Vi liker bøkene spesielt godt fordi de ofte bygger på norsk virkelighet.

Vi stilte Ørjan 3 spørsmål for å få tips til gode leseopplevelser

1. Hvilken bok eller forfatter har betydd mest for deg og ditt forfatterskap?

Den boken som har betydd mest for meg, er Ringenes Herre. Jeg kjøpte boken for ‘sommerpengene’ mine da jeg var 11 år, og leste trilogien 2 ganger i løpet av en regntung sommer.

Når det gjelder forfatter, er det utvilsomt Stephen King. Allsidig, enormt produktiv og i mine øyne undervurdert fordi han av mange blir avskrevet som ‘skrekk/grøsser-forfatter.’ Og så har han skrevet en av de aller beste bøkene om nettopp å skrive.

2. Hvilken bok har du på nattbordet nå?

På nattbordet mitt nå ligger 3 bøker. Den ene er ‘Black Helicopters’ av Caitlin R. Kiernan. Så er det Ole Robert Sundes siste bok Langsom Marmor, og Den svarte svanen av Ingrid Berglund.

3. Hva anbefaler du folk å lese i løpet av sommeren i år?

Bruk sommeren til å lese en sjanger du ikke har lest før. Om du er på utkikk etter god, norsk krim er de siste bøkene fra Norges krimpar Agnes Matre og Geir Tangen et godt valg. Både Uvigslet Jord og Vargtimen gir deg mange timer med intrige og spenning.

Har du aldri lest fantasy før, vil jeg anbefale Siri Pettersen. Norges (Nordens) krimdronning er i en klasse for seg. Hun er nå ute med Jernulven, som er første bok i Vardari-serien.

 Er du nysgjerrig på thrillere, er Eystein Hanssens Kokong en innertier. Spioner, mystiske ting som skjer på Svalbard og kinesere med ambisjoner som ikke er til fordel for Norge. Leser du på stranda, bør du huske solfaktor, for her forsvinner timene raskt.

 God lesesommer!   

 - Ørjan

Section
Drop element here!