8 tips som øker prisen på boligen din

Boligeksperten Karianne deler styling-tipsene som funker

Foto: Rune Gulliksen

Mange er usikre på hvordan boligen skal fremstilles når den skal legges ut for salg og gjøres klar for visning. Eiendomsmegler Karianne Amlie, kjent fra Boligjakten på TV3, avslører grepene du må ta for å tjene noen hundre tusen kroner ekstra. 

– Huset er det største man selger som privatperson. Det finnes ingen shortcuts, fastslår kjendis-megler Karianne Amlie.

Rydd unna. Hun har erfart at det lønner seg å rydde unna. - Ta ut en del møbler for å åpne opp, slik at boligen ser større ut.

Få mer igjen. Nylig solgte Amlie det som i utgangspunktet var en «litt sliten» 2-roms i Oslo. - Jeg tømte leiligheten for møbler, malte den opp i fargen soothing beige og leide inn møbler til å style med. Min selger investerte cirka 50 000 kroner på dette. Du kan være sikker på at selger fikk mye mer i budrunden enn han ellers ville ha fått.

Ikke stol på egen smak

Når du skal forberede boligen for salg, handler det om at flest mulig skal like boligen din når de ser boligannonsen. Da kommer det flere på visning og det blir flere budgivere, forklarer Amlie. – Et godt tips: Ikke stol på din egen smak. Det er ikke sikkert alle liker den. Det handler om å treffe trender i markedet som fenger flest mulig. Boligselger bør lytte til meglerens råd om behovet for eventuelle oppgraderinger, råder Boligeksperten.

 - Man må få objektet til å ta seg best mulig ut, og det kan være lurt å investere i noen oppgraderinger. – Mener megleren at du bør leie inn et malefirma og noen som kan style boligen, så gjør det. Da må du kanskje investere 50 000 kroner, men det er det verdt hvis man plutselig kan få 200 000 kroner mer i en budrunde.

FØR: Umalte vegger, og litt sterilt. Bildekilde: Aktiv Eiendomsmegling

ETTER: Vegger og kjøkkeninnredningen er malt. Det er pyntet med planter, hengt opp ny lampe i kjøkkenet og byttet møbler. Bildekilde: Aktiv Eiendomsmegling

Mal flisene. Alt i boligen trenger ikke å være nytt, men det må være rent og ryddig, understreker Amlie. - Husk å vaske vinduer og rydd uteområder og ræl unna. Ikke ha utemøblene under presenning. De må vaskes og tas frem. Og fyll på med uteplanter og ting med litt farge, oppfordrer hun. I tillegg til å rydde unna, råder hun til å male vegger, bytte kjøkkenknotter og skifte benkeplate på kjøkkenet. - Et annet tips er å male flisene over kjøkkenbenken eller hele kjøkkeninnredningen, hvis den er litt umoderne. Det er mye billigere enn å bytte hele kjøkkenet, og fremstår ofte kjempefint.

FØR: Tamt, sterilt og litt kjedelig. Bildekilde: Aktiv Eiendomsmegling

ETTER: Ny farge og nye knotter på innredningen. Nye lamper. Bildekilde: Aktiv Eiendomsmegling

Grønnsåpe og boller

Farger. Amlie sier det er trendy med farger. - Nå er duse toner veldig inn igjen. Nesten som den gode gamle Caffe latten. Kjendis-megleren påpeker at visning handler om å sette en stemning. Hvis det lukter grønnsåpe og nybakte boller på visning, kobler man automatisk det med noe hyggelig. Det handler om at vi ikke bare skal selge en bolig, men et hjem. Et sted man skal ønske å bo i.

FØR: Ei litt tam og kjedelig loftsstue. Bildekilde: Aktiv Eiendomsmegling

ETTER: Dus grønnfarge på veggene, nye møbler, bilder, puter og lamper gir liv til rommet. Bildekilde: Aktiv Eiendomsmegling

8 tips: Gjør boligen attraktiv

1. Sørg for å bruke bilder av høy kvalitet som fremhever boligens fordeler, og som gir et realistisk inntrykk av boligens størrelse og standard.

2. Riktig styling av boligen er viktig for å skape et godt inntrykk av boligen. Tenk på målgruppen når boligen styles.

3. Fremhev boligens kvaliteter og muligheter i annonsen.

4. Annerledes utforming av tekst og foto kan lønne seg. Det trekker oppmerksomhet, men husk å ha den potensielle kjøperen i bakhodet.

5. Video eller dronefotografering er fint å bruke for hus for å vise frem eiendommen og nabolaget. Det gir god oppmerksomhet og kan gjøre at du skiller deg ut i mengden.

VISNING

6. De fleste tidspunkter i løpet av uken er egnede visningstidspunkter, men unngå gjerne fredag, lørdag og utfartshelger. Tenk på målgruppen når du setter visningstidspunkter. Er barnefamilier en potensiell kjøpergruppe bør du unngå å ha visningen ved leggetider.

7. Åpne for privatvisninger slik at flere får mulighet til å se boligen utenfor oppsatt visning.

8. Sørg for at boligen er ryddet og rengjort. Husk å fjerne personlige gjenstander som bilder, tannbørster, sjampoflasker og liknende.

Foto: Rune Gulliksen

Mer inspirasjon

Veronika Moen Innbundet Style med stil: salgsklar bolig - tips og triks
Veronika Moen Innbundet Style med stil: salgsklar bolig - tips og triks

Style med stil: salgsklar bolig - tips og triks

420 kr
Å selge bolig er for de aller fleste forbundet med mange spørsmål. Denne boken er en hjelper til hvordan du kan presentere din bolig best mulig.
Bildene er boligens ansikt utad og har blitt viktigere og viktigere i eiendomsmeglernes markeds føring. Forarbeidet for de gode bildene må du gjøre selv. Du trenger gode motiver. Derfor er også stylingen viktig. Mange lurer på det samme. Hva skal vi ha på kjøkkenbenken? Skal vi dekke på bordet? Skal vi fjerne tv-en? Bør vi ha sengeteppe? Med denne boken får du hjelp til å ta alle disse vurderingene. Boken inneholder nesten 400 bilder med mange gode eksempler og masse inspirasjon. Her får du uvurderlige tips og triks til hvordan du kan få din bolig til å skille seg ut i mengden. Sentrale aktører innenfor eiendomsmegling og styling er intervjuet og bidrar til boken med sin kunnskap. Veronika Moen har skrevet, fotografert og illustrert boken. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, og har over ti års erfaring som boligfotograf i hovedstaden.
Nathan Williams Innbundet The Kinfolk home
Nathan Williams Innbundet The Kinfolk home

The Kinfolk home

399 kr
Interest in home design has been on the rise for some time, but Kinfolk's focus on slowing down and creating a more intentional, beautiful home is where the attention is shifting. Through luscious photographs and insightful interviews, the author takes us into 40 homes around the world, from the Americas to Europe, Asia to Africa, ending in Australia. The homes range from an old cabin in the woods to clean-lined modern apartments, from singles living in small spaces to sprawling, multi-generational houses in the country. Each will feel unmistakably Kinfolk.

Kilde: Karianne Amlie, eiendomsmegler og partner i Aktiv Eiendomsmegling

Til blogg-oversikten