Til musikken: Romanens handling foregår i Oslo på slutten av 60-tallet, hvor en ungdomsgjeng har dannet Unge Pianisters Samfunn. De er både rivaler og venner, med musikk som felles interesse. De skal snart debutere som pianister i Aulaen, og lever under sterkt press fra foreldre, spillelærere, pedagoger, kritikere og seg selv. Elven: Atten år gamle Aksel Vinding er dypt nede etter kjæresten Anjas død. Han er også usikker på om han ønsker å fortsette på pianistkarrieren, og han opplever prestasjonsangst i forhold til pianolæreren Selma Lynge. Aksel oppsøker Anjas mor, og problemene blir ikke mindre når han oppdager at han er tiltrukket av henne. Damen i dalen: Pianisten Aksel Vinding drar fra Oslo, og ender opp i Sør-Varanger, hvor Marianne Skoogs søster jobber som distriktslege. Møtet med henne minner Aksel om Mariannes død og alt som har hendt tidligere. Han ønsker å finne tilbake til livet igjen, men plages av skyldfølelse.
Forfatteren gir en personlig skildring av Paris, slik han har opplevd byen siden han første gang kom dit i 1969. Han vandrer i gatene og skriver både om steder han har vært og mennesker han har møtt, om Paris i gamle dager og om Paris akkurat nå.
Oslo, høsten 2009. Legen Thomas Brenner er bekymret både for sine gamle foreldre, for døtrene sine og for kona Elisabeth som har en kul i brystet. Romanen handler om en mann som i løpet av noen uker forstår at ingenting er som før, og at alderdommen kryper nærmere.
Atten år gamle Aksel Vinding er dypt nede etter kjæresten Anjas død. Han er også usikker på om han ønsker å fortsette på pianistkarrieren, og han opplever prestasjonsangst i forhold til pianolæreren Selma Lynge. Aksel oppsøker Anjas mor, og problemene blir ikke mindre når han oppdager at han er tiltrukket av henne. Boken er en frittstående fortsettelse av Til musikken fra 2004.
Boka presenterer GarbarekJarrett,DanielssonChristensens album Belonging. Albumet blei nummer ni på Morgenbladets kåring over norgeshistorias 100 beste plater.
En bok om Edvard Munch; om kampen mot en uforstående samtid, om styrke og sårbarhet, om kvinnene i hans liv. Basert på Munchs egne nedtegnelser, førstehåndskilder og brev eller skrifter fra Munchs venner.
Denne boken er et samtaleportrett av lyrikeren Kolbein Falkeid. Her blir vi kjent med ham, diktene og hva som inspirerer ham. Boken berører et bredt spekter av tema fra barndom og yrkesliv, til tap, død og alderdom. Fra mikrokosmos til uendeligheten. Men hele veien er det lyrikken og litteraturen som er det sentrale.
Denne boken tar for seg Norges opera- og balletthistorie de siste 250 årene, med særlig vekt på de 50 siste. Den tar blant annet for seg dansens kulturhistorie, kunstutdannelsen, operabyggets arkitektur, og norsk operahistorie. Med litteraturliste og register.
Dokumentarromanen om Oda Krogh, embedsmannsdatteren som ble Kristianiabohemens kvinnelige lederskikkelse. Mange av samtidens fremste kunstnere ble merket av henne: Edvard Munch, Hans Jæger, Sigbjørn Obstfelder, Gunnar Heiberg og ikke minst Christian Krogh, som ble hennes mann.
Villa Europa er bygget på en kvinnes savn, lengsler og drømmer. Gjennom knapt hundre år, fra 1892 til 1991, blir det digre huset på Bekkelaget utenfor Oslo et hjem og et utgangspunkt for åtte menneskeskjebner. Fire kvinner og fire menn som går vidt forskjellige veier i sine liv. Men et mønster blir etterhvert tydelig: skillet går ikke bare mellom de enkelte mennesker - det går som en dyp kløft mellom kvinne og mann.
Dette er et portrett av Wenche Foss, kjent som Norges største - og kanskje eneste - diva. Boken inneholder også bilder fra hennes liv og karriere, ledsaget av hennes egne kommentarer.