Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Bernhard, Thomas

  Sorter etter

  Amras

  149,-
  Et brødrepar i begynnelsen av 20-årene befinner seg isolert og forlatt, beskyttet mot utenomverdenen og samtidig nærmest internert i et merkelig tårn i utkanten av Innsbruck. De autoritære foreldrene hadde, på grunn av morens dødelige sykdom og farens økonomiske sammenbrudd, besluttet at hele familien skulle begå kollektivt selvmord. Selvmordet lykkes for foreldrene, men brødrene blir reddet i siste øyeblikk, og plassert i tårnet av sin onkel. Til psykiateren Hollhof forteller den ene broren forhistorien og hva som skjedde etter at de kom til tårnet.

  Billigspiserne

  249,-
  Billigspiserne består av ei gruppe mer eller mindre strandede menn som i årevis hver dag har spist den billigste maten sammen på et såkalt offentlig kjøkken i Wien. Den invalide vitenskapsmannen Koller har tilsynelatende klart å frigjøre seg fra alt som har med familie og bakgrunn å gjøre. Han er økonomisk uavhengig, slik at han kan ofre seg helt for sitt åndsarbeid. Han har sikret sin økonomi gjennom en erstatning han fikk da han seksten år tidligere ble bitt av en hund. Denne hendelsen gjorde ham til et helt og holdent filosofisk menneske, men også en invalid.

  169,-

  218,- 249,-
  Boken handler om en spasertur, der de to spaserende speiler og gjentar hverandre, bytter posisjon og endrer identitet, mens de hele tiden refererer til en tredje person, Karrer, som er blitt gal og har havnet på sykehus. Fortellingen vakler mellom tragedie og komedie.

  Goethe dauer

  288,- 329,-

  Ja

  217,- 248,-
  En vitenskapsmann har slått seg ned i en ruin av et hus på den østerrikske landsbygden for å arbeide med et prosjekt. Isolasjonen og fortvilelsen blir etter hvert trykkende, og meningsløsheten med tilværelsen og prosjektet blir åpenbar. Han går til Moritz, eiendomsmegleren som er den eneste han pleier kontakt med. Her møter han livsledsagersken til en sveitsisk eiendomskjøper, og hun vekker hans oppmerksomhet. Hun er en åndslikesinnet perserinne, og en livreddende person, selv om hun er på randen av sammenbrudd.

  Mine priser

  262,- 299,-
  Med utskjellinger, ironi og overdrivelser forteller forfatteren om de ni litterære prisene han mottok i løpet av sin levetid. I de fleste tilfellene er han ikke nådig mot dem som utdeler prisene og som han mener ikke aner hvem han egentlig er; samtidig trenger han pengene de medfører; og stiller derfor ambivalent opp til prisutdelingene. Disse hendelsene blir her skildret på humoristisk vis.

  Ritter, Dene, Voss

  250,-
  To rike systrer bestemmer seg for å hente heim den geniale broren, filosofen Ludwig, frå mentalsjukehuset. Systrene lever eit sløvande, monotont overklasseliv i barndomsheimen, og den einaste spenninga i live deira er broren, familiens svarte får. Dei førebur seg grundig på at han skal kome heim, men velkomstmiddagen tek ei uventa vending. Oppført på Det Norske Teatret i 1997.

  Teatermakeren ; Ganske enkelt komplisert : to skuespill

  156,- 178,-
  I Teatermakeren kommer den selvbevisste skuespilleren Bruscon til et vertshus i landsbyen Utzbach for å spille sitt eget verdenshistoriske skuespill. Han må kjempe mot vertens utforstand, et gammelt Hitlerbilde på veggen, og brannsjefens uvilje mot å tillate totalt mørke i salen. I Ganske enkelt komplisert lever en gammel skuespiller tilbaketrukket som pensjonist i sin leilighet hvor han reflekterer over sitt liv som skuespiller.

  Ved målet

  236,- 269,-
  Mor og dotter lever saman om somrane i sommarhuset. Denne sommaren har dei invitert med ein ung dramatikar.

  Bernhard, Thomas