Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Bernard Maybeck

  306,-
  349,-
  Lagerstatus: Tilgjengelig på lager
  Format: Innbundet
  Arkitekten Bernard Maybeck (1862-1957) var en markant kulturpersonlighet i California fra 1890 og langt inn i neste århundre. Han var bosatt i San Fransisco og senere i Berkeley, og satte et sterkt preg på arkitekturutviklingen i området. Han hadde tyske aner, var utdannet i Paris og hentet inspirasjon fra den engelske Arts and crafts-bevegelsen. Forfatteren beskriver i denne boken Maybecks bakgrunn, miljøet omkring ham i Berkeley, hans rolle i utviklingen av University of California, og noen av hans best kjente bygninger og boliger. Hun trekker også noen forbindelseslinjer til norske stavkirker og til arkitektene i den Arts and crafts-inspirerte Bergensskolen i mellomkrigstiden. Sammendrag på engelsk bak i boken. Har litteraturliste.
  ISBN/EAN: 9788271284824

  Klikk og hent i butikk

  Etter én time kan du hente varen i valgt butikk, og betale i kassen. Vi kontakter deg når varen er klar for henting i butikk.
  Butikker:

  SLIK BESTILLER DU

  1. 1. Sjekk at du har valgt riktig butikk fra menyen, legg inn din e-postadresse og trykk på "OK" knappen.
  2. 2. Du får en bekreftelse fra butikken på e-post i løpet av en time om varen er tilgjengelig for opphenting. Vent til du får meldingen før du reiser til butikken. Vi holder av varen for deg i 24 timer.
  3. 3. Du betaler i butikken.

  Takk for reservasjonen!

  I butikkens åpningstider får du tilbakemelding på e-post innen en time.

  Utenom butikkens åpningstider vil du få tilbakemelding på e-post senest en time etter at butikken har åpnet.

  Har du spørsmål om tjenesten kan du ta kontakt med vårt kundesenter.  I boken "Bernard Maybeck - en Arts and Crafts arkitekt i California" forteller journalist Sissel Hamre Dagsland om denne kjente og høyt verdsatte arkitekten som satte et sterkt personlig preg på arkitekturutviklingen i San Francisco-området. Maybeck var bosatt i universitetsbyen Berkeley, tegnet både større bygninger og boliger, og hadde tilknytning til utviklingen av University of California. Hans stil er sterkt inspirert av den engelske Arts and Crafts-bevegelsen, og likevel individualistisk og spesiell, tilpasset miljøet omkring ham. I et avsluttende kapitel trekkes noen forbindelseslinjer til norske stavkirker og arkitektene i den Arts and Crafts-inspirerte Bergensskolen i mellomkrigstiden. Boken har et fyldig sammendrag på engelsk av den norske teksten.
  Detaljer
  Utgivelsesår 2008
  Forlag Bodoni
  Språk Multiple languages
  ISBN 9788271284824
  Kategorier Arkitektur
  Sted California
  Skriv din egen anmeldelse
  • Kun registrerte brukere kan skrive vurderinger
  • Dårlig
  • Knall bra!
  I boken "Bernard Maybeck - en Arts and Crafts arkitekt i California" forteller journalist Sissel Hamre Dagsland om denne kjente og høyt verdsatte arkitekten som satte et sterkt personlig preg på arkitekturutviklingen i San Francisco-området. Maybeck var bosatt i universitetsbyen Berkeley, tegnet både større bygninger og boliger, og hadde tilknytning til utviklingen av University of California. Hans stil er sterkt inspirert av den engelske Arts and Crafts-bevegelsen, og likevel individualistisk og spesiell, tilpasset miljøet omkring ham. I et avsluttende kapitel trekkes noen forbindelseslinjer til norske stavkirker og arkitektene i den Arts and Crafts-inspirerte Bergensskolen i mellomkrigstiden. Boken har et fyldig sammendrag på engelsk av den norske teksten.
  Detaljer
  Utgivelsesår 2008
  Forlag Bodoni
  Språk Multiple languages
  ISBN 9788271284824
  Kategorier Arkitektur
  Sted California