Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Beauvoir, Simone de

  Sorter etter

  Alderdommen

  525,- 599,-

  Alderdommen

  299,-

  Amerika fra dag til dag

  149,-
  I denne boken forteller Simone de Beauvoir fra sin fire måneders reise til USA i 1947. Her får vi høre om Simones opplevelse av det moderne Amerika; skyskraperne på Manhattan, vareutvalget i butikkene, folkelivet på barene, kinofilmene, jazzkonsertene på The Vanguard, gangsterne i Chicago og stjernene i Hollywood. Hun reiste blant annet til Nevadaørkenen, Grand Canyon og Walden, og hun brukte fly, bil, tog og Greyhoundbuss. Boken er skrevet som en dagbok, og følger Beauvoirs reiserute.

  Det annet kjønn

  269,-
  Denne boka er forfatterens filosofiske hovedverk. Her avslører hun tenkingen om kvinnen som det annet kjønn, slik den har fått eksistere fra primitive kulturtrinn til våre dagers vestlige sivilisasjon.

  En lett og rolig død

  199,-
  Boka forteller om en mor og hennes to døtre i en krisesituasjon, morens dødsleie. Skal morens liv forlenges for enhver pris? Skal de fortelle henne hvor syk hun er? Hvordan skal hennes siste dager gjøres så lette som mulig?

  En veloppdragen ung pikes erindringer

  149,-
  Dette er Simone de Beauvoirs skildring av egen barndom og ungdomstid i Frankrike tidlig i århundret. Boka regnes som en selvbiografisk roman og skildrer oppvekst i en familie der far er konservativ jurist og mor sterkt katolsk. Simone var kunnskapstørst og visste før hun er 15 at hun skal bli forfatter. Hun knytter seg til skolevenninnen Zaza og siden til Jean-Paul Sartre.

  Gjesten

  149,-
  Det frisinnete kjæresteparet Francoise og Pierre, møter den unge kvinnen Xaviére. Et trekantforhold innledes mellom dem, og sjalusi oppstår. Romanen gir et tidsbilde av Paris på slutten av 1930-tallet, med krigstrussel, bohemliv og personlige, politiske og kunstneriske dilemmaer som viktige stikkord.

  Moden alder

  149,-
  Forfatteren viderefører beretningen om sin egen utvikling som kvinne, tenker og samfunnsaktør. Hun skriver om erfaringene fra miljøet rundt tidsskriftet Les Temps Modernes, drøfter utviklingen av eksistensialismen som filosofisk retning og reflekterer rundt diktningen, kvinnesaken og samfunnsinstitusjonene. Videre forteller hun om de politiske situasjonen i Paris i mellomkrigstiden, livet på Café de Flore og tilstanden i Europa før og under 2. verdenskrig. Ikke minst handler boken om årene med Sartre. Boken er en fortsettelse av En veloppdragen ung pikes erindringer (1996).

  Pyrrhos og Cineas ; Tvetydighetens etikk

  262,- 299,-
  Pyrrhos og Cineas: Her reflekterer forfatteren over hvordan vi forholder oss til andre mennesker, og stiller spørsmål om andre mennesker angår oss, hvem vår neste er, om vi kan handle og tale på andres vegne og om vold kan legitimeres. Tvetydighetens etikk: Her drøfter forfatteren forholdet mellom frihet, ansvar og situasjon, og introduserer begrepet moralsk frihet.

  Beauvoir, Simone de