Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Austrem, Liv Marie

  Sorter etter

  Diamanten

  250,-
  Denne boka handlar om eit syskenpar, der guten har mist synet etter ein mislykka operasjon. Når dei to er ute i skogen, må veslesyster vere auge for broren. Ein dag dei leikar ute i Hemmeleghola, blir veslesyster borte, og ein leiteaksjon blir sett i gang. Brorens andre sansar blir sette på prøve.

  Feskarbonden og andre kvinnfolk

  218,- 249,-
  Boka omhandler livet på kysten sett med kvinneøyne fra århundreskiftet og frem til etter krigen. Den består av redigert materiale fra livsløpsintervju med 75 eldre kvinner bosatt i Lofoten, gruppert etter tema som kjærlighet og ekteskap til konkrete beskrivelser av arbeidsoppgaver.

  Gyda

  350,-
  Boka er ei folkelivsskildring frå Lofoten ved århundreskiftet, ein psykologisk og ein historisk roman i eitt. I sentrum står Gyda. Ho draumer om eit liv med Henning, men då ho mest treng han, svik han.

  Møte med psykiatrien

  329,-
  Boka byggjer på intervju med ei rekkje pasientar, pårørande og fagfolk. Tanken er at ein kan lære av kvarandre. Brukarperspektivet er ein ressurs og ei kunnskapskjelde som er lite nytta i psykisk helsevern. Sentrale tema er tillitsskaping, heilskapstenking, ettervern, tryggleik, medisinering og bruk av tvang. Ved å samanhalde erfaringar og refleksjonar både frå pasientar, pårørande og fagfolk blir desse tema utdjupa frå ulike synsvinklar. På denne måten kan røynslene komme fagfolk, pasientar og pårørande til nytte.

  Rikkes reise

  300,-
  Rikke har reist frå det harde livet i Lofoten til Kristiania og vidare til Alaska. Året er 1910 og ho er på jakt etter mannen ho elskar og som er far til barnet ho har i magen. Boka er ei forteljing om jakta på kjærleiken, om å stå aleine, om å våge, om å finne ein plass i livet og om å vere i stand til å elske. Romanen er ei frittståande oppfølging av: Gyda.

  Tonen som vart borte

  250,-
  Den prosalyriske teksten er en indre monolog, en strøm av barnlige tanker og kjempende trass. Men vendingen kommer og håpet våkner på nytt. Teksten forteller om ei jente som har mistet plystretonen som faren har lært henne. Hun tror den er i fossen og hun må finne den, for da vil alt gå bra.

  Austrem, Liv Marie