Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Ali, Ayaan Hirsi

  Sorter etter

  Krev din rett!

  179,-
  Forfatteren forteller i denne boka om muslimske kvinner som undertrykkes av sine familier og som sviktes av det vestlige samfunnet. Hun sier at islam må reformeres og humaniseres gjennom dialog og kritikk, og slik kan disse kvinnene frigjøres.

  Mitt liv, min frihet

  350,- 399,-
  Forfatteren skildrer sitt liv som muslimsk kvinne, og om hvordan møtet med Vesten har forandret henne. Vi hører om flukten fra det krigsherjede Somalia som seksåring, om inngåelse av tvangsekteskap som 22-åring, om hennes rolle som frittalende politiker, og om hennes skarpe kritikk av islamsk kvinneundertrykking. Sammen med Theo van Gogh stod hun bak Submission I, en kortfilm om seksuelle overgrep mot islamske kvinner. På grunn av filmen ble van Gogh drept i 2004, og forfatteren ble utpekt som neste offer. I boka hører vi om hvordan hun etter drapet har levd et liv under konstant beskyttelse.

  Nomade

  179,-
  I denne boka forteller forfatteren om livet sitt, fra oppveksten i Somalia til hun som voksen søkte asyl i Nederland, ble truet på livet og måtte flykte til USA. Boka er også et portrett av forfatterens familie, en familie som er blitt revet fra hverandre på grunn av kulturkonflikter. Forfatteren ønsker å advare USA mot å undervurdere faren ved islamsk fundamentalisme, noe hun mener Europa har gjort.

  Ali, Ayaan Hirsi