(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Adorno, Theodor W.

  Sorter etter

  Kulturindustri

  210,- 239,-
  Cappelens upopulære skrifter var fra høsten 1948 til langt ut på 1970tallet en prestisjeserie med enormt ry. av de i alt bortimot 100 titlene til klassiske kulturdokument. Nå kommer de igjen redigert av Trond Berg Eriksen, Håkon Harket og Eivind Tjønneland.

  Minima moralia

  299,-
  Boka består av 153 aforismer av sosial, antropologisk og generell art om filosofi, kunst, musikk, litteratur, psykologi og populærkultur. De omhandler Hitler og Hedda Gabler, amerikanske filmhelter og kapitalismens innvirkning på enkeltmennesket, samfunnet og kulturen.

  Musikkfilosofi

  262,- 299,-
  Essayene i boken omfatter korte, verknære studier om Schubert, Beethoven og Wagner, et radioforedrag om vakre steder i musikken, samt lengre artikler om forholdet mellom kunstartene og mellom filosofi og musikk.

  Notar til litteraturen

  329,-
  Grunnbok i essay og essayteori, moderne kritikk og estetikk for litteratur-, kunst- og musikkvitarar, filosofi- og språkstudentar, og for alle litteraturinteresserte. Handlar om essayet som form, Kafka, surrealismen, Beckett, realismens illusjon, Georg Lukacs, romankunst og musikk, Proust, Joyce, Schønberg, negativ dialektikk, Goethes Faust, Brecht, det tragiske, Descartes, kulturbyråkratar, bokmesser og det komiske i kunsten.

  Opplysningens dialektikk

  349,-
  Med eksempler fra homeriske epos og Hollywoods filmer til nazistenes konsentrasjonsleire og moderne reklameindustri finner forfatterne her forbindelser mellom mytologi, fascisme og vår tids massekultur.

  Adorno, Theodor W.