Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Aarnes, Asbjørn

  Sorter etter

  Lyset i nord

  261,- 298,-
  Forfatteren viser med denne boken at Snorre Sturlasons poetikk er en forløper og inspirasjonskilde for romantikken, som er den siste av de store samlende hovedepoker i europeisk litteratur. Har litteraturliste.

  Poesien hos Olav Nygard

  262,- 299,-
  Første del av boka formidler møtet med Nygards poesi. Annen del gir glimt av hans dikterliv og ublide skjebne. Det skjer i brevene til Hulda Garborg og konen Rakel Tvedt Nygard, som her offentliggjøres for første gang. I siste del hyller norske lyrikere fra Nygards samtid og fram til i dag dikteren. Har bibliografi.

  Råka av røyndom

  217,- 248,-
  Forfattaren skriv personleg om menneske han har møtt, og hendingar han har vore ute for gjennom livet. Forteljingane handlar om oppveksten på Nordmøre, der motsetnaden mellom bedehusfolk og frilynte er et gjennomgåande motiv, til dømes i Spardama. Han fortel frå studietida i Oslo, og frå det akademiske miljøet i Frankrike og Noreg, og møte med personar som Henri Gouthier, Jean Wahl, Hans Skjervheim og Erik Egeland. Boka er basert på artiklar i vekeavisa Dag og Tid.

  Troll i ord

  218,- 249,-
  Forfattaren skriv personleg om menneske han har møtt, og hendingar han har opplevd. Han fortel frå studietida i Oslo, og frå det akademiske miljøet.

  Aarnes, Asbjørn