Kategorier
    Filtre
    Preferanser
    Søk
    Forfatter: Lars Nilssen

    Ørret

    350,-
    399,-
    Lagerstatus: Tilgjengelig på lager
    Format: Innbundet
    ISBN/EAN: 9788282115193
    En beretning om hvordan kunstig befruktning, utenlandske gener og naiv driftighet skapte Norges nasjonalfisk. En skogsarbeider hugger seg i beinet på Finnskogen. Året er 1845. Med denne ulykken starter Norges moderne ørrethistorie. På egen hånd lærer den halte tømmerhuggeren å manipulere ørretbestandene i nærområdet sitt ved hjelp av kunstig befruktning. Kunnskapen bidrar til å spre ørreten over hele landet og gjøre den til Norges nasjonalfisk. Ikke noen annen skapning har blitt satt ut i et slikt omfang i norsk natur. Den har måttet bryne seg på alt fra tukling med gener og konkurranse fra utlandet til sur nedbør, en ekspanderende kraftverkindustri og ihuga sportsfiskere. Og hele veien har driftige menn kommet med anbefalinger, føringer og lover hvor naturens mangfold og egne prosesser har måttet vike. Med et brennende engasjement forteller Lars Nilssen om hendelser og enkeltpersoner som har spilt en viktig rolle for den norske ørreten, og ikke minst deler Lars av sine egne erfaringer og opplevelser - som da han fanget ur-ørreten i Frognerparken. Dette er fortellingen om ørretens moderne historie i Norge - et viktig bidrag til den norske kulturhistorien og et eget kapittel i norsk forvaltningspolitikk. Lars Nilssen er regissøren og fotografen bak NRK-serien "På fisketur med Bård og Lars", fluefisketrilogien "Tørrfluelandet" og VGTV-serien "Lars og Lars Blogg TV".
    Detaljer
    Utgivelsesår 2017
    Forlag Vega forl.
    Språk Bokmål
    ISBN 9788282115193
    Kategorier Aquaculture fish-farming- practice techniques
    Kategorier Zoology- fishes (ichthyology)
    Sted Norge
    Skriv din egen anmeldelse
    • Kun registrerte brukere kan skrive vurderinger
    • Dårlig
    • Knall bra!
    En beretning om hvordan kunstig befruktning, utenlandske gener og naiv driftighet skapte Norges nasjonalfisk. En skogsarbeider hugger seg i beinet på Finnskogen. Året er 1845. Med denne ulykken starter Norges moderne ørrethistorie. På egen hånd lærer den halte tømmerhuggeren å manipulere ørretbestandene i nærområdet sitt ved hjelp av kunstig befruktning. Kunnskapen bidrar til å spre ørreten over hele landet og gjøre den til Norges nasjonalfisk. Ikke noen annen skapning har blitt satt ut i et slikt omfang i norsk natur. Den har måttet bryne seg på alt fra tukling med gener og konkurranse fra utlandet til sur nedbør, en ekspanderende kraftverkindustri og ihuga sportsfiskere. Og hele veien har driftige menn kommet med anbefalinger, føringer og lover hvor naturens mangfold og egne prosesser har måttet vike. Med et brennende engasjement forteller Lars Nilssen om hendelser og enkeltpersoner som har spilt en viktig rolle for den norske ørreten, og ikke minst deler Lars av sine egne erfaringer og opplevelser - som da han fanget ur-ørreten i Frognerparken. Dette er fortellingen om ørretens moderne historie i Norge - et viktig bidrag til den norske kulturhistorien og et eget kapittel i norsk forvaltningspolitikk. Lars Nilssen er regissøren og fotografen bak NRK-serien "På fisketur med Bård og Lars", fluefisketrilogien "Tørrfluelandet" og VGTV-serien "Lars og Lars Blogg TV".
    Detaljer
    Utgivelsesår 2017
    Forlag Vega forl.
    Språk Bokmål
    ISBN 9788282115193
    Kategorier Aquaculture fish-farming- practice techniques
    Kategorier Zoology- fishes (ichthyology)
    Sted Norge
    Kunder som kjøpte dette kjøpte også:

    Gratis mat

    350,- 399,-

    Bærplukkingens gleder

    210,- 239,-

    Sjømat fra fjæra

    305,- 348,-
    Forfatterne tar oss med på en reise i fjæra og gir råd om råvarene, hvordan vi fanger dem og hvordan vi bruker dem. Boka tar for seg tang og tare, snegler, skjell, krepsdyr, pigghuder, fisk og planter og sopp.

    Skrubbsulten

    306,- 349,-
    I denne boken gir polfarer og friluftsekspert Børge Ousland råd og tips til hvordan man kan utnytte mengden av råvarer den norske naturen har å by på. Boken har et vell av oppskrifter med alt fra sjømat, fisk, stor- og småvilt til bær, sopp og urter.